2020: Meerdere dossiers schuldenvrij

  • Berichtcategorie:Blog

Het einde van 2020 komt langzaam in zicht, dat is ook een moment om terug te kijken naar het resultaat van alles wat je gedaan hebt. Dat geldt ook voor mij en mijn bedrijf Laurium Bewindvoering.

Schulden maken schulden

Ze zeggen wel eens; met geld maak je geld. Het tegenovergestelde is ook waar; van schulden komen schulden. Als iemand onder beschermingsbewind wordt gesteld, is er vaak sprake van schulden. Die schulden kunnen zo groot zijn dat iemand er zelf niet meer uit komt. De schulden lopen steeds verder op. Boetes die je niet kunt betalen worden verhoogd. Deurwaarders worden op je afgestuurd en brengen ook extra kosten met zich mee.

Betalingsregeling

Als bewindvoerder probeer ik bij al mijn klanten de schulden eerst te stabiliseren en daarna te verminderen. De deskundigheid van een bewindvoerder en de bereidwilligheid van schuldeisers om iets met de bewindvoerder te regelen maken vaak het verschil. Soms blijkt dat schulden zijn verjaard doordat de schuldeiser de verjaring niet heeft gestuit. Vaak is een schuldeiser na aandringen wel bereid om een regeling aan te gaan. Als bewindvoerder kijk je ook goed naar alle uitgaven, daar is soms ook winst te behalen. Het gaat niet alleen om minder uitgeven, maar bijvoorbeeld ook om betere voorwaarden of slim kiezen. De oplossingen zijn in ieder geval anders, het is maatwerk.

Schuldenvrij

Laurium Bewindvoering heeft geen tientallen dossiers in beheer. Groot is niet beter, zeker niet als je meer wilt doen dan alleen de vaste lasten betalen. Ik geloof in een persoonlijke aanpak en maatwerk in ieder dossier. In 2020 heb ik daarmee ruim 20% van alle dossiers waarin sprake was van problematische schulden, deze dossiers echt schuldenvrij gekregen. Dat is serieus een heel mooi resultaat. Zoiets gaat niet zonder slag of stoot en vraagt ook van de betrokkene vertrouwen en inzet. Bedenk eens hoe mooi het is om 2021 zonder schulden in te gaan, als je al jaren gebukt ging onder problematische schulden! Dit is toch prachtig, het geeft ook mij echt voldoening.

Deel deze pagina.