Bereikbaarheid bewindvoerder: hoe zit dat?

Sommige bewindvoerders zijn slecht bereikbaar, het is een veel gehoorde klacht. De bewindvoerder is maar op zeer beperkte tijden (telefonisch) bereikbaar, maar enkele dagen in de week of soms helemaal niet. E-mails worden niet beantwoord. Het is ook een probleem als de bewindvoerder niet bereikbaar is voor je schuldeisers, want dan komen ze weer bij jou aankloppen. Bewindvoerders worden door de Rechtbank gecontroleerd en die Rechtbank stelt eisen aan de bereikbaarheid van de bewindvoerder.

Hieronder lees je hoe dat zit met die eisen van de Rechtbank en wat je kunt doen als je niet tevreden bent over de bereikbaarheid van jouw bewindvoerder. Zo kan je bijvoorbeeld overstappen naar een andere bewindvoerder die wel goed bereikbaar is.

Kwaliteitseisen van de rechtbank.

Volgens de kwaliteitseisen moet een bewindvoerder minimaal 4 dagen per week telefonisch bereikbaar zijn. Dit mag op bepaalde tijden zijn. Buiten deze tijden moet een bewindvoerder altijd binnen 2 werkdagen een reactie geven op bijvoorbeeld een e-mail.

Iedere bewindvoerder moet een klachtenprocedure hebben. Je kunt beginnen om een klacht in te dienen. Als je niet tevreden bent over de afhandeling van jouw klacht en de bewindvoerder voldoet niet aan de kwaliteitseisen van de rechtbank, dan kun je een brief naar de Rechtbank sturen. Als de bereikbaarheid heel slecht is of de communicatie met de bewindvoerder ernstig verstoord is, dan kan je bij de Rechtbank een verzoek indienen om een andere bewindvoerder te krijgen.

Klik hier voor de kwaliteitseisen die de Rechtbank stelt.

Mijn bereikbaarheid.

Laurium Bewindvoering is in principe iedere werkdag tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar. E-mails en Whatsapp berichten worden altijd binnen twee werkdagen beantwoord. Voor echte spoedgevallen ben ik vaak ook buiten kantoortijden bereikbaar, denk bijvoorbeeld aan brand in de woning of een ernstig ongeval.

Overigens is er volgens mij nog iets heel belangrijk; doet de bewindvoerder wat hij zegt, ofwel “afspraak is afspraak”. Ook die betrouwbaarheid is net zo belangrijk als de bereikbaarheid. Immers, wat heb je aan een bewindvoerder die wel bereikbaar is maar niet doet wat is afgesproken?

Deel deze pagina.