Een wijs kerstverhaal uit 1843.

  • Berichtcategorie:Blog

Charles Dickens schreef in 1843 het kerstverhaal “A Christmas Carol“. Het verschil tussen rijk en arm is tijdloos en het verhaal leert ons tot de dag van vandaag een wijze les. Met veel geld kan je nog steeds ongelukkig zijn, en met weinig geld kan je gelukkig zijn. In het verhaal krijgt Scrooge, een steenrijke wrek, bezoek van drie geesten die hem deze les leren en hem leren te delen. Gelukkig voor ons is het verhaal opgeschreven, dus wij kunnen het leren door het verhaal te lezen of naar één van de vele films te kijken.

Ik besef dat voor mensen die onder bewind staan, deze kersttijd niet makkelijk is. Kerst wordt steeds meer een commercieel feest waarin we veel dure cadeaus moeten kopen en overdadig moeten eten in nieuwe chique kleding. Als je veel schulden hebt en van een paar tientjes leefgeld moet rondkomen, dan zit zo’n kerstfeest er niet in.

Net als vorig jaar heb ik voor al mijn klanten een kerstpakket gekocht. Een klein gebaar maar zo waardevol. Wat zou de kerst mooi zijn als iedereen die dat kan, tijdens deze tijd iets geeft aan iemand die het financieel zwaar heeft.

Deel deze pagina.