Iets extra’s

  • Berichtcategorie:Blog

Af en toe krijg je de kans om iets extra’s te doen voor je klanten. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Als bewindvoerder heb je een groot netwerk aan contacten. In dit stukje wil ik jullie vertellen over een paar van deze mooie dingen die ik afgelopen tijd voor mijn klanten heb kunnen doen.

Bijna dakloos

Een alleenstaande man huurde een appartement bij een oud winkelcentrum. Dit winkelcentrum werd grootschalig verbouwd en ook de woningen zouden worden gerenoveerd. De man kreeg te horen dat hij voor een bepaalde datum de woning moest verlaten. Hij huurde de woning in onderhuur, en dreigde hierdoor dakloos te worden. Hij zat in een schuldentraject vanuit de gemeente, dus het was belangrijk dat hij binnen diezelfde gemeente bleef wonen om dat traject door te laten gaan. Via mijn contacten lukte het mij om, binnen de zelfde gemeente, op korte termijn een andere woning voor hem te vinden, met een redelijke huurprijs. Het vinden van nieuwe woonruimte is niet de taak van een bewindvoerder, maar zo kon ik voorkomen dat het schuldentraject stuk zou lopen doordat hij dakloos werd of naar een andere gemeente moest verhuizen.

Baby op komst

Als er een baby wordt verwacht, moet je als ouders een boel regelen en je komt tijd tekort. Je hebt ook veel dingen nodig zoals de spullen voor de babykamer, een box, een kinderwagen, noem maar op. Nieuw kopen is veel te duur als je schulden hebt, maar de kringloop heeft ook niet altijd alles wat je nodig hebt. Een jong stel waarvoor ik de bewindvoerder ben, overkwam dit. Ze zochten nog een betaalbare box voor de baby, maar konden deze nergens vinden. Op Marktplaats vond ik een box, redelijk dichtbij en voor een prikkie. Van de verkoopster kreeg ik nog een mooie korting zodat het jonge stel dit kon betalen. Het was precies op tijd want kort daarna werd de baby geboren.

Mooie kerst

Afgelopen jaren heb ik mijn klanten een klein kerstpakket gegeven. Als je onder bewind staat is de decembermaand een moeilijke tijd. Er is vaak weinig (of geen) geld om van de feestdagen een feestje te maken. Ook dit jaar heb ik voor mijn klanten weer een leuk kerstpakket kunnen maken. Afgelopen week heb ik dit kerstpakket bij al mijn klanten persoonlijk afgegeven. Een kleine moeite, maar groot plezier. De kerst is immers een tijd om te delen, bijvoorbeeld met mensen die het wat moeilijker hebben.

Deel deze pagina.