Vakantie voor veel mensen te duur.

Meer dan 25% van de mensen in Nederland gaat dit jaar (weer) niet op vakantie. De vakantie is gewoon te duur. Vaak gaat het vakantiegeld op aan het aflossen van schulden of betalingsachterstanden. Het gaat hierbij niet alleen om mensen die problematische schulden hebben of onder bewind staan, ook om mensen met een normaal betaalde baan.

Modaal inkomen

Mensen met een boven modaal inkomen, sparen vaker van hun vakantiegeld. Dat doen zij vooral om onverwachte uitgaven te kunnen opvangen. Van de mensen met een inkomen beneden modaal (modaal = ongeveer € 36.000 bruto) gaat zelfs 52 procent niet met vakantie. Alleenstaanden blijven het vaakst thuis. Van de gezinnen gaat ruim een vijfde niet.

Vakantiegeld klinkt leuk, maar we kunnen er dus steeds minder echt van op vakantie. Het is voor steeds meer gezinnen een manier om de eindjes aan elkaar te knopen. Als het al een probleem is om rond te komen en er schulden zijn ontstaan, is het geld hard nodig om het hoofd boven water te houden.

Het Nibud heeft hier onderzoek naar gedaan en een interessant artikel over geschreven, dat kan je lezen door hier te klikken.

Deel deze pagina.