Van schuld naar lease auto.

  • Berichtcategorie:Blog

In 2018 werd ik haar bewindvoerder, laten we haar Karin noemen (niet haar echte naam). Karin was een alleenstaande moeder met twee kleine kinderen, ze werkte parttime in de zorg, compleet met wisseldiensten. Karin had problematische schulden en het spreekwoordelijke gat in haar hand. Eerder had Karin vanuit de gemeente schuldhulpverlening gehad, maar dit werd een mislukking, haar schulden liepen verder op. Ze deed echt haar best maar ze wist dat ze er zonder bewindvoering niet meer uit ging komen, dus koos ze mij als haar bewindvoerder. Zodra ik haar situatie financieel voldoende stabiel had, vroeg ik voor haar een wettelijke schuldsanering (WSNP).

Oude auto is financieel risico

Doordat ze met haar werk in de zorg wisseldiensten had en het openbaar vervoer geen optie was door de slechte bereikbaarheid, had Karin een auto nodig. Met weinig geld en veel schulden moet je van die auto niet veel verwachten, ze kwamen door de APK maar daar was het ook mee gezegd. Oude auto’s hebben soms onverwachte kosten die een hap uit je budget nemen. Dit zorgde regelmatig voor flinke kopzorgen, in de schuldsanering mag je namelijk geen nieuwe schulden maken. Maar Karin wilde blijven werken en niet in de bijstand terecht komen. Dat verdient wel respect.

Schuldenvrij wel bewindvoering

Na drie jaar lang “op een houtje bijten” werd deze WSNP met een schone lei afgerond, ze was weer schuldenvrij. Karin wist ook dat ze niet opnieuw in de schulden wilde komen en ze besefte dat ze daarom beter een bewindvoerder kon houden. Zonder bewindvoering zou ze binnen de kortste tijd weer flinke schulden hebben.

Betrouwbare auto

Haar krakkemikkige autootje stond inmiddels weer op instorten. Met alle reparaties en problemen is een oude auto soms duurder dan een lease auto. Bovendien, als je wisseldiensten hebt en geen gebruik kunt maken van het openbaar vervoer, heb je een betrouwbare auto nodig. Nu, met een schone lei en haar werk in de zorg, probeerden we of lease mogelijk was. Karin vond een lease auto, niet nieuw maar een kleine gebruikte auto. Lang verhaal kort: praten als brugman met de leasemaatschappij maar uiteindelijk werd het lease contract goedgekeurd omdat ze onder bewind stond.

Afgelopen week kreeg ze haar lease auto. Terecht is ze trots als een pauw, dit had ze in 2018 niet durven dromen. Dit is het resultaat van hard werken en haar keuze om onder bewind te blijven. Gefeliciteerd Karin!

Deel deze pagina.