Vrijstelling BTW per 1 juli 2023

Al jaren maak ik bij de belastingdienst bezwaar tegen de plicht om BTW te rekenen over de kosten van bewindvoering. Ik ben van mening dat bewindvoering (zoals alle vormen van schuldhulpverlening) een vorm van noodzakelijke hulpverlening is, dat moet je niet duurder maken door BTW te heffen. In deze blog heb ik al een paar keer hierover geschreven.

Naar aanleiding van de recente uitspraak van de Hoge Raad en het beleidsbesluit van de Staatsecretaris van Financiën maakte ik weer bezwaar tegen deze belasting. Afgelopen weken had ik een paar keer telefonisch contact met de fiscalist van de afdeling Midden- en kleinbedrijf – omzetbelasting kantoor Utrecht. Gisteren kreeg ik goed bericht, hij was het met mij eens dat mijn diensten vrijgesteld zijn van omzetbelasting (= BTW). Dat betekent dat mijn klanten (of de gemeenten via Bijzondere Bijstand) vanaf 1 juli 21% minder hoeven te betalen voor hun bewindvoering.

Per 1 juli 2023 is Laurium Bewindvoering vrijgesteld van omzetbelasting.

Deel deze pagina.