Zorgtoeslag; 100.000.000 euro blijft liggen!

De Belastingdienst heeft een rekenhulp online gezet waarmee je kunt bekijken of je recht hebt op zorgtoeslag. Dat is hard nodig, want bijna een half miljoen Nederlanders heeft wel recht op zorgtoeslag, maar heeft het niet aangevraagd. Zo blijft er ongeveer 100 miljoen euro op de plank liggen.

De rekenhulp is eenvoudig te vinden door op deze link te klikken.

Het kan zeker lonen om dit uit te zoeken, tot bijna 100 euro per maand. Als je onder beschermingsbewind staat, kan je bewindvoerder dat voor je doen. Vraag ernaar, als je nu geen zorgtoeslag krijgt. Een goede bewindvoerder let hier trouwens ook zelf op.

Voor alle toeslagen geldt trouwens: vul je gegevens eerlijk in als je het aanvraagt. Als je ten onrechte teveel krijgt, zal de Belastingdienst het bij je terug vorderen en dan kom je misschien nog meer in de problemen. De Belastingdienst wil je niet als schuldeiser achter je aan hebben.

Overigens vind ik dat de Belastingdienst het hierbij best nog makkelijker voor ons kan maken. Zij beschikken over zoveel gegevens dat ze best (zonder aanvraag) zelf kunnen zien of iemand recht heeft op de toeslag.

Deel deze pagina.